تولید کود ورمی کمپوست در راستای اهداف مدارس سبز در سمای نجف آباد

24 تیر 1396

 

دانش آموزان دبستان پسرانه دوره اول با راه اندازی کارگاه تولید کود ورمی کمپوست گامی باند در راستای اهداف مدارس سبز و تفکیک زباله برداشتند

به گزارش پایگاه خبری دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد، اسدالله خاکی معاون سمای دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد با اعلام این خبر گفت: «با توجه به وجود پتانسیل در مدارس سمای نجف آباد برای تولید کود ورمی کمپوست از نظر فضا و امکانات، دبستان پسرانه دوره اول اقدام به راه اندازی این کارگاه به روش تولید سبدی نمود.»

خاکی ادامه داد:«بررسی های یک دوره دو ماهه از زمان احداث کارگاه بیانگر این موضوع است که تولید ورمی کمپوست از نظر زیست محیطی در محیط مدرسه قابلیت اجرا را دارد و از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه می باشد.»

وی افزود:«با توجه به عاری بودن این کود از هرگونه آلودگی، این طرح با مشارکت دانش آموزان انجام و با استقبال گسترده از سوی آنها مواجه شده است. از مزایای این طرح برای دانش آموزان، می توان به معرفی تولید محصولات ارگانیک و سالم با استفاده از این کود، آموزش تفکیک زباله های تر و خشک، بازمصرف و بازیافت زباله ها، آشنایی با خطرات زباله برای محیط زیست، آشنایی با تولید کود از زباله های تر در فضایی اشاره کرد.»

ورمی کمپوست نوعی کود بیولوژیک محسوب می شود و محصول نهایی تجزیه مواد آلی توسط کرمهای خاکی است که طی این فرآیند، یکی از انواع بهترین و مغذی ترین کودهای آلی در کشاورزی تولید می شود و مزایای فراوانی نسبت به سایر کودهای آلی دارد که از جمله می توان به قابلیت جذب درهر مرحله از رشد گیاه، بی بو بودن و عدم وجود علفهای هرز در آن اشاره کرد.

شایان ذکر است رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان و معاون پژوهش و توسعه مدیریت آموزش و پرورش شهرستان ضمن بازدید و ابزار خرسندی از احداث این کارگاه، اظهار امیدواری کردند این اقدام الگویی برای اجرا در سایر مدارس قرار گیرد.

IMG 4996 1effe

ما از کوکی ها برای بهبود وب سایت استفاده می کنیم. برای مشاهده اطلاعات بیشتر مراجعه کنید به سیاست کوکی ها. من در سایت از کوکی ها استفاده می کنم. قبول کردن