به گزارش روابط عمومی واحد نجفآباد، درحاشیه همایش ملی تولید دانش سلامتی درمواجهه با کرونا و حکمرانی در جهان پساکرونا که بهصورت مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد برگزارشد، سامانه مراقبت از راه دور ویژه پیگیری بیماران مبتلا به کووید ـ ۱۹ ترخیص شده از بیمارستان با حضور علی اعتصامپور مدیر تأمین اجتماعی استان اصفهان و امیررضا نقش رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد رونمایی و تفاهمنامه مشترک بین دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد و سازمان تأمین اجتماعی استان اصفهان امضا شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد در این مراسم گفت: با توجه به آمار بالای بیماران مبتلا به کرونا در کشور به ویژه در استان اصفهان نیاز به مدیریت و پیگیری وضعیت بیماران ترخیص شده در مرحله قرنطینه خانگی وجود دارد.
امیررضا نقش اضافه کرد: در این راستا با همکاری و مشارکت مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی و مرکز تحقیقات مهداده واحد نجفآباد اپلیكیشن مراقبت از راه دور طراحی و آماده بهرهبرداری شد.
وی درباره ضرورت نیاز به استفاده از این نرمافزار افزود: بخشی از بیماران موج سوم کرونا که درمانهای مورد نیاز را از مراکز درمانی دریافت کردهاند و دوران نقاهت را در منزل سپری میکنند در برخی مواقع همچنان ناقل بیماری هستند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد ادامه داد: با این وضعیت باید به صورت تخصصی تحت نظر قرار گرفته و با ارائه شرح حال روزانه برنامه مراقبتی دریافت کنند تا علاوه بر جلوگیری از انتشار بیماری از عوارض آن نیز کاسته شود.
نقش متذکرشد: با سامانه مراقبت از راه دور پیگیری بیماران میتوان به ارائه مشاوره روزانه به آنان پرداخت.
تشریح فعالیت سامانه مراقبت از راه دور پیگیری بیماران مبتلا به کرونا
رئیس مركز تحقیقات مهداده دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد نیز به تشریح بخشهای نرمافزاری سامانه مراقبت از راه دور پیگیری بیماران مبتلا به کرونا پرداخت و افزود: در این اپلیكیشن سه بخش وبسایت مدیریت مراقبت راه دور از بیماران (پنل مدیریت بیماران و مشاوران)، اپلیکیشن موبایل ارائه خدمات مراقبت از راه دور (مربوط به مشاوران)، اپلیکیشن موبایل استفاده از خدمات مراقبت از راه دور (مربوط به بیمار) طراحی شده و بخش آموزش نیز برای اطلاع افراد از نحوه كار با آن پیشبینی شده است.
اكبر نبیالهی تبیین کرد: در نخستین مرحله برای راهاندازی سامانه مراقبت از راه دور پیگیری بیماران مبتلا به کرونا اطلاعات بیماران ترخیص شده در سامانه تحتوب وارد خواهد شد. با نصب اپلیکیشن مراقبت بر روی تلفن همراه بیماران افراد به سامانه متصل، اپلیکیشن مشاور بر روی تلفن همراه مشاورین نصب و به سامانه متصل میشود.
وی تأکید کرد: مشاور محتوای مشاوره را در سیستم مکتوب میکند و امکان ارائه آمارهای دورهای درباره نوع تعداد مشاوره و غیر وجود دارد. بیماران نیز میتوانند در صورت نیاز با مشاور تماس بگیرند.
رئیس مركز تحقیقات مهداده دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد گفت: در سامانه مراقبت از راه دور پیگیری بیماران مبتلا به کرونا مشاورین (پزشک و پرستار) به بررسی بیمار و ارائه مشاوره میپردازند. با اختصاص بیمار به مشاور توسط ادمین سامانه، مشاور به طور روزانه توسط اپلیکیشن با بیمار ارتباط تلفنی یا پیامکی برقرار کرده و مشاورههای روزانه بیمار را به صورت منظم و متوالی ارائه میکند.
نبیالهی تشریح کرد: با امضای تفاهمنامه همكاری بین دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد و تأمین اجتماعی اصفهان این سامانه با استقرار در یكی از بیمارستانهای منتخب تأمین اجتماعی این استان به بهرهبرداری خواهد رسید.