دانشآموخته دانشکده برق دانشگاه آزاد اسلامی نجفآباد در تشریح چکیده پایاننامه خود بیان کرد: در دهههای اخیر به دلیل نیاز بشر به افزایش سرعت انتقال و پردازش اطلاعات، استفاده از مدارهای مجتمع نوری با ابعادی کوچک یعنی ابعاد نزدیک به طول موج نور به طرز چشمگیری توسعه پیدا کرده است. از مهمترین افزارههایی که در مدارهای مجتمع نوری استفاده میشود، قطبندههای نوری (optical polarizers) هستند.
علی تیموری افزود: در حالت ایدهآل قطبنده نوری قادر است نور با یک قطبش خاص را بهطور کامل از درگاه ورودی به خروجی انتقال دهد و نور با دیگر قطبشها را کاملاً بازتاب و یا تلف کند.
وی توضیح داد: قطبندههای نوری معرفی شده تاکنون از یک یا تعدادی از عیبهای رایج قطبندهها رنج میبرند و عملکرد آنها با حالت ایدهآل فاصله دارد. این عیبها عبارتند از تلفات الحافی (IL) بالا، نسبت حذف قطبش (PER) پایین، پیچیدگی طراحی یا ابعاد بزرگ، پهنای باند عملیاتی کم و عدم انطباق طول موج طراحی با بازهی کمتلفات مخابرات نوری. بلورهای فوتونی دارای ویژگیهای جذابی هستند و بستری مناسب برای طراحی انواع افزارههای نوری سازگار با مدارهای مجتمع نوری در اختیار محققان قرار میدهند.
دانشآموخته دانشکده برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد افزود: به کارگیری مواد مختلف از قبیل مواد ناهمسانگرد در بلورهای فوتونی، این ویژگیها را دوچندان میکند. در این پروژه، طرحی کارآمد برای قطبندههای نوری با به کارگیری مواد ناهمسانگرد در ساختار بلورهای فوتونی یکبعدی دارای نقص، ارائه شده است. قطبنده نوری ارائه شده، بسیار فشرده با عملکرد نزدیک به ایدهآل در طول موج مرکزی ۱۵۵۰ نانومتر است.
تیموری تبیین کرد در پایاننامه با معرفی و مهندسی ساختارهای شامل چند نقص، پهنای باند قطبندههای طراحی شده افزایش داده شده است.
انتهای پیام/