شتاب‌دهی سرا‌های نوآوری/ کمک تخصصی به شرکت‌ها و واحد‌های فناور در مسیر دانش‌بنیانی
مطلب ویژه

29 دی 1401

مسئول راه‌اندازی سرای نوآوری صنعت ساخت طلا و‌ جواهرات، کمک تخصصی به شرکت‌ها و واحد‌های فناور در راستای گذراندن مسیر دانش‌بنیانی در برنامه شتابدهی را از اهداف این سرا قلمداد کرد.

محمدرضا یوسفی با توجه به تدوین برنامه شتاب‌دهی سرا‌های نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا اظهار کرد: سرای نوآوری صنعت ساخت طلا و‌ جواهرات در برنامه شتابدهی با شتابدهنده تخصصی تکنو زر، پس از بررسی و توسعه ایده‌های اولیه به افراد و تیم‌های فناور برای گسترش فعالیت تیمی، امکان‌سنجی ایده اولیه و بررسی بازار‌های هدف کمک می‌کند تا به صورت تیمی قوی با اهداف مشخص و برنامه فنی و مالی و دید مناسب از بازار هدف به طور رسمی فعالیت خود را گسترش داده و وارد مرحله رشد سرا شوند.

وی افزود: در این مسیر، افراد حقیقی و حقوقی از کمک مشاوران و منتور‌های(مربی) تخصصی سرا به صورت رایگان استفاده می‌کنند. در این راستا، دور‌ه‌های تخصصی در زمینه ایده‌پردازی، تهیه مدل کسب و کار، تهیه مدل مالی و ... در راستای کمک به تیم‌ها برای ورود به برنامه‌های رشد برگزار می‌شود.

مسئول راه‌اندازی سرای نوآوری صنعت ساخت طلا و‌ جواهرات دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد گفت: برنامه شتابدهی این سرای نوآوری، مراحل ورود از طریق شتابدهنده تکنو زر، پردازش و آماده‌سازی ایده برای ورود به مرحله رشد، استقرار هسته‌ها و واحد‌های فناور در مرحله رشد با هدف تکمیل و کمک به مراحل اجرایی ایده و کمک به هسته‌ها و واحد‌های فناور در راستای کسب بازار و مشاوره در زمینه امور مالی و ثبتی به منظور راه‌اندازی یا ایجاد تغییرات لازم در شرکت و کمک تخصصی به شرکت‌ها و واحد‌های فناور در راستای گذراندن مسیر دانش‌بنیانی و استفاده از مزایای آن و ارتباط مستقیم با صنایع و بازار‌های هدف را شامل می‌شود.

مهم‌ترین هدف از راه‌اندازی سرا‌های نوآوری، اجتماع ایده‌پردازان، مبتکران، فناوران و مصرف‌کنندگان در کنار یکدیگر به منظور توسعه تمام ارکان بازار‌هاست.

یوسفی عنوان کرد: از جمله اهداف راه‌اندازی سرای نوآوری صنعت ساخت طلا و جواهرات در دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد، حمایت از واحد‌ها و هسته‌های فناور با اختصاص فضا، امکانات اداری و تسهیلات مالی، کمک به صنایع در جذب نیروی متخصص و بهینه‌سازی تولید، کمک به بازار به منظور حذف واسطه‌ها و ایجاد مسیر تولید تا مصرف‌کننده با حداقل واسطه‌گری، برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های تخصصی، مشاوره و منتورینگ به واحد‌های فناور و صنعتی، استقرار دفاتر تحقیق و توسعه صنایع و ایجاد مشاغل خانگی با سرمایه اندک و کمک به توسعه اقتصادی پویا و اشتغال در کشور است.

وی مطرح کرد: در راستای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی، مهم‌ترین هدف از راه‌اندازی سرا‌های نوآوری، اجتماع ایده‌پردازان، مبتکران، فناوران و مصرف‌کنندگان در کنار یکدیگر به منظور توسعه تمام ارکان این بازار‌هاست. بر همین اساس سرای نوآوری صنعت ساخت طلا و جواهرات دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد با حمایت، استقرار واحد‌ها و تیم‌های فناور، صنایع و بازار‌های سنتی و خلاق، زمینه بروز استعداد‌ها در این زمینه، کوتاه کردن دست واسطه‌ها و در نهایت ایجاد اقتصادی پویا در این زمینه را برای کشور دنبال می‌کند.

** اجتماع فناوری، صنعت و بازار در  مهد صنعت طلا و‌ جواهرات

مسئول راه‌اندازی سرای نوآوری صنعت ساخت طلا و‌جواهرات دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد  بیان کرد: یکی از مهم‌ترین دلایل راه‌اندازی سرا در این واحد دانشگاهی، اجتماع فناوری، صنعت و بازار به عنوان سه رکن پیشرفت فناورانه در کنار یکدیگر و در محدوده جغرافیایی استان اصفهان به عنوان مهد صنعت طلا و جواهرات بوده است.

یوسفی اضافه کرد: سرای نوآوری صنعت ساخت طلا و جواهرات، سال ۱۳۹۸ با هدف حمایت از صنعت طلا و جواهرات کشور و صنایع وابسته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد راه‌اندازی شد. از آن تاریخ تاکنون با حمایت‌های این دانشگاه و مجتمع فولاد مبارکه، تاکنون علاوه بر تجهیز و بهسازی ساختمان‌های سرای نوآوری، زمینه استقرار ۹ هسته فناور، یک شرکت فناور، دو شرکت دانش‌بنیان و دو دفتر تحقیق و توسعه در این سرا فراهم و حمایت‌های لازم از آن‌ها از طریق تخصیص فضای اداری و کارگاهی، برگزاری دوره‌های تخصصی، مشاوره‌های تخصصی و منتورینگ صورت گرفته است.

وی ادامه داد: فعالیت این سرا محدود به صنعت طلا و جواهرات به عنوان مأموریت اصلی نبوده و پذیرای همه صنایع و واحد‌های فناور و بازار‌های صنعتی و خانگی است.

به گزارش آنا، برنامه شتاب‌دهی در سرا‌های نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی براساس آیین‌نامه جامع بازار فناوری و سرا‌های نوآوری این دانشگاه و در راستای تحقق بند‌های ۴۲، ۴۵، ۴۹ و ۲۲ راه کنش‌ها و اقدامات کلان بسته کاری توسعه فناوری، نوآوری و کارآفرینی سند تحول و تعالی دانشگاه تدوین و به تازگی اعلام و ابلاغ شده است.

کتاب برنامه شتاب‌دهی حاصل تلاش جمعی از فعالان حوزه فناوری دانشگاه آزاد اسلامی بوده که  شامل هفت فصل با عنوان‌های مکاسب و اخلاق حرفه‌ای، مباحث حقوقی در کسب و کار، مبانی کارآفرینی و آموزش خلاقیت، اصول بازاریابی و فروش، مبانی فناوری و نوآوری، اصول مدیریت کسب و کار و مبانی مالی و سرمایه گذاری است.  این برنامه شامل ۶۹ دوره شناسه‌دار از دفتر توانمندسازی و مهارت‌های کاربردی در حوزه فناوری و نوآوری بوده که وظیفه اجرای برنامه شتاب‌دهی در سرا‌های نوآوری واحدهای دانشگاهی بر عهده معاون سراست. در واحد‌های دانشگاهی که سرای نوآوری ندارند، مدیران مرکز رشد مسئول اجرای برنامه شتاب‌دهی هستند. در برنامه شتاب‌دهی به بررسی نیازمندی‌های آموزشی عمومی و تخصصی توسعه تیم‌ها و شتابدهنده‌ها پرداخته شده است.

افرادی که دوره‌های لازم در برنامه شتاب‌دهی را با موفقیت سپری کنند، توانایی و مهارت لازم برای ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان را کسب خواهند کرد و انتظار می‌رود مقدمات تجاری‌سازی محصولات فناورانه این شرکت‌ها مهیا شود. برنامه شتاب‌دهی سراهای نوآوری و مراکز رشد هرساله مورد بازنگری قرار می‌گیرد و دوره‌های جدید به آن اضافه خواهد شد.

ما از کوکی ها برای بهبود وب سایت استفاده می کنیم. برای مشاهده اطلاعات بیشتر مراجعه کنید به سیاست کوکی ها. من در سایت از کوکی ها استفاده می کنم. قبول کردن