به گزارش پايگاه خبري واحدنجفآباد، دكترمهدی رفیعی درجمع دانشگاهیان و محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد اظهار کرد که تکنولوژی ساخت قالبهای ترکتریکس بهدلیل وجود منحنی ترکتریکس (Tractrix) در دهانه ماتریس نسبتاً پیچیده بوده، اما بهدلیل ساختار ساده و تعداد قطعات کمتر نسبت به قالبهای کشش عمیق معمول بیشتر مورد توجه طراحان و قالبسازان قرار گرفته است.
وی افزود: ساخت بوشهای دولایه با استفاده از قالب ترکتریکس برای نخستینبار در دنیا توسط تیم تحقیقاتی گروه مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد انجام شده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد اضافه کرد: امروزه بوشهای دولایه در صنایع مختلف کاربرد وسیع پیدا کردهاند که ازجمله آنها میتوان صنایع نظامی، ساخت تجهیزات پزشکی، صنعت خودرو، صنایع هوا و فضا را ذکر کرد.
دكتررفیعی مطرح کرد: ترکیب دولایه از ورقهای فلزی با خواص مکانیکی، متالورژیکی و شیمیایی متفاوت میتواند خواص منحصربهفردی به بوش بدهد.
بوشهای دولایه در صنایع نظامی کاربرد دارند
وی توضیح داد: بوش با پوسته خارجی مقاوم به سایش و سطوح داخلی با چقرمگی زیاد در صنایع نظامی کاربرد داشته و قابلیت اجرا در ابعاد مختلف را دارد. این طرح فقط محدود به ساخت بوشها نیست.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد متذکر شد: سیلندرهای دولایه گاز CNG (لایه داخلی مقاوم به خوردگی شیمیایی و لایه بیرونی مقاوم به ضربه) نیز از دیگر کاربردهای این طرح است که قابلیت اجرایی شدن در صنعت خودروسازی را دارد.
دكتررفیعی افزود: نتیجه این تحقیقات در پایاننامه کارشناسی ارشد علیرضا مردانی با راهنمایی دكترمجید هاشمزاده در کتابخانه مرکزی دانشگاه موجود است.
وی مطرح کرد: این طرح در سایت اداره ثبت اختراعات آمریکا (USPTO) و سازمان ثبت اختراعات کشور منتشر و ثبت شده و در حال طی مراحل مورد نیاز برای اخذ گرنت نهایی است. طرح ساخت بوشهای دولایه با استفاده از قالب ترکتریکس مورد تأیید سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران نیز قرار گرفته است.