به گزارش پایگاه خبری واحد نجفآباد، دکترمهدی کشمیری در اختتامیه هفتمین جشنواره مخترعان، مبتکران و نوآوران دانشگاه آزاد اسلامی با بیان روند چگونگی توسعه علم و فناوری در چهار دهه گذشته گفت: افزایش تعداد دانشجویان پس از بروز انقلاب اسلامی براساس نیاز آن مقطع از زمان کشور شکل گرفت. حرکت به سمت تحصیلات تکمیلی و توسعه زیرساختهای پژوهش و دستاوردهای علمی و افزایش نمودار تولیدات و مقالات علمی از دیگر گامهای این روند رو به رشد است.
وی خاطرنشان کرد: تبدیل دستاوردهای علمی به سرمایه و ارزشهای اقتصادی و حوزه فناوری و نوآوری در مجموعه آموزش عالی ما شکل گرفت. امروز در بحث آموزش عالی نیاز به بازنگری جدی داریم و مباحثی در زمینه نوآوری، فناوری، مسئولیتپذیری، اشتغالپذیری، ارزشآفرینی و ثروتآفرینی باید افزایش پیدا کند.
سرپرست دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد: مباحث ذکر شده باید از محورهای جدی در دانشگاه باشد و مورد توجه قرار بگیرد. باید توجه داشت که این اقدام باید در راستای حل مشکلات جامعه صورت پذیرد.
دکترکشمیری بیتوجهی به مباحث جامعه توسط دانشگاه را از چالشهای پیشروی دانشگاه دانست و اظهار کرد: هر دانشگاهی که بخواهد مستقل از مباحث جامعه پیش برود حتماً ایزوله خواهد شد.
وی افزود: مجموعه ایدههای کوچک زیربنای کارآفرینی و نوآوری است که ابتدا مبهم به نظر میرسد اما در بلندمدت میتواند اثرگذار باشد.
سرپرست دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم حرکت به سمت صنعت آفرینی از دانشگاه را در دنیای امروز مهم ارزیابی کرد و گفت: نوآوری و کارآفرینی ریشه صنعت آفرینی از دانشگاه است که باید زیرساختهای آن مورد توجه قرار بگیرد.
دکترکشمیری افزود: باید فضای دانشگاه را متحول کنیم و این فضاها در تعامل با فضای بیرونی آن بوده و اثرگذاری در جامعه توسط دانشگاهها ارزشمند است. هر کدام از ما میتوانیم اثرگذاری خودمان را داشته باشیم و به نقشی که بهعنوان دانشگاهی در حل مشکلات امروز جامعه داریم فکر کنیم.