گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ مطابق تفاهمنامه همکاری بین معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، مراکز رشد این دانشگاه، ابتدا مجوز اولیه و راهاندازی را از دانشگاه و وزارت علوم، دریافت میکنند، سپس براساس ۳۸ شاخص ارزیابی شده در سه سطح قرار میگیرند.
نتایج سطحبندی مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی با حضور نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شورای سیاستگذاری و راهبری مراکز رشد به تأیید رسیده و مراکز رشد سطح یک و ۲ برای صدور مجوز به وزارت علوم معرفی میشوند.
بهتازگی در راستای حمایت و با توجه به ارزیابی و سطحبندی صورت گرفته برای مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی و تأیید شورای سیاستگذاری و راهبری مراکز رشد دانشگاه، مجوز فعالیت همه مراکز رشد سطح یک و ۲ صادر شد و مراکز رشد اصفهان (دو مرکز رشد)، اراک، مشهد، واحد علوم و تحقیقات تهران، واحد تهران جنوب، ایلام، بجنورد، واحد تهران شمال، دزفول، زاهدان، نجفآباد، زنجان، ساری، قائمشهر، کرج، قوچان، اهواز، اردبیل، رودهن، سنندج، دورود و الیگودرز موفق به اخذ مجوز فعالیت شدند.
خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت با رؤسای مراکز رشد در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی درباره نحوه فعالیت و استقرار هسته و واحدهای فناور، شرکتهای دانشبنیان و دستاوردهای مراکز رشد گفتوگو کرده است که در این شماره گفتوگو با احسان روحانی مدیر مرکز رشد ساخت تجهیزات پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد را پی میگیریم.
روحانی با بیان اینکه مرکز رشد ساخت تجهیزات پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد مجوز راهاندازی خود را سال ۱۳۹۰ از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت و با هدف ایجاد اشتغال پایدار و افزایش ثروت در جامعه از طریق ارتقای فرهنگ کارآفرینی مبتنی بر علم و فناوری فعالیت خود را آغاز کرد، گفت: این مرکز سال ۱۳۹۹ موفق به اخذ موافقت اصولی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد.
مرکز رشد واحد نجفآباد سال ۱۳۹۹ موفق به اخذ مجوز سطح۲ از معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی شد و اکنون ۷ هسته و ۱۰ واحد فناور با فعالیت حداکثری در حوزه تجهیزات پزشکی در این مرکز مستقر هستند.
وی ادامه داد: مرکز رشد ساخت تجهیزات پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد اکنون با در اختیار داشتن هزار و ۲۰۰ متر مربع زیربنا، دارای زیرساخت مرکز کارآفرینی، فضاهای استقرار هستهها و واحدهای فناور، فضای کار اشتراکی (کافهکتاب)، مرکز مشاوره، کلاسهای آموزشی، نمازخانه، سالن جلسات، سالن غذاخوری و واحد خدمات صادرات است.
رئیس مرکز رشد ساخت تجهیزات پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد اضافه کرد: مرکز رشد واحد نجفآباد سال ۱۳۹۹ موفق به اخذ مجوز سطح۲ از معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی شد و اکنون ۷ هسته و ۱۰ واحد فناور با فعالیت حداکثری در حوزه تجهیزات پزشکی در این مرکز مستقر هستند.
ارتقای فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه و حمایت از کسب و کارهای نوپا
روحانی در بیان برنامههای اجرایی فعلی مرکز رشد واحد نجفآباد و اولویت اصلی محور کاری آن به آنا گفت: برنامه این مرکز تکمیل و توسعه اکوسیستم کارآفرینی در دانشگاه، حمایت از ایده تا محصول و بازاریابی و فروش و در نهایت ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان و صاحبان ایده است. اولویت اصلی مرکز ارتقای فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه و حمایت از کسب و کارهای نوپا مبتنی بر دانش و ورود به دانشگاه نسل سوم است.
این مسئول افزود: در این راستا برگزاری دورههای آموزشی در حوزه کسب و کار، برگزاری رویداد تجربه در مسیر فناوری و نوآوری با عنوان «با کارآفرینان جوان» برگزاری مسابقه و ایدهشو، برگزاری روز عرضه و نمایش فناوری و اجرای طرح پویش کارآفرینی و چالش فناوری از برنامههای در حال انجام در مرکز رشد ساخت تجهیزات پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد است.
وی در پاسخ به این پرسش که چه برنامههایی برای چشمانداز مرکز رشد واحد نجفآباد درنظرگرفته شده و نحوه تعامل با بخشهای درون و بروندانشگاهی مربوط به مرکز چگونه است؟ اظهار کرد: چشمانداز مرکز، اخذ مجوز و راهاندازی کارخانه نوآوری در دانشگاه بهمنظور استقرار خطوط تولید و مونتاژ واحدهای فناور است. بهمنظور حمایت از تجاریسازی محصولات واحدهای فناور تعامل بسیار خوبی با اداره امور اقتصادی دانشبنیان و سرمایهگذاری دانشگاه وجود دارد بهعلاوه همکاریهای نزدیکی با شتابدهنده صفاتک، هلدینگ صیدکو و صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری استان اصفهان وجود دارد.
رئیس مرکز رشد ساخت تجهیزات پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد درباره محصولات و دستاوردهای شاخص این مرکز تشریح کرد: اکنون بیش از ۲۶ محصول در مرکز رشد واحد نجفآباد وجود دارد و مذاکراتی با بخش خصوصی برای استقرار واحد بازاریابی و فروش در جریان است. علاوه بر حمایتهای مالی مرکز، اداره امور اقتصادی و دانشبنیان دانشگاه، هلدینگ صیدکو و صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری استان اصفهان بهمنظور سرمایهگذاری برای تجاریسازی محصولات با مرکز رشد همکاری دارند.
روحانی متذکر شد: مرکز رشد ساخت تجهیزات پزشکی واحد نجفآباد تعامل بسیار خوبی با مراکز تحقیقاتی دانشگاه بهخصوص مراکز تحقیقاتی طب ورزشی، علوم پرستاری و مامایی، فناوریهای نوین ساخت و تولید و ریزشبکههای هوشمند دارد. در واقع تلاش بر این است که محصولات فناورانه مراکز تحقیقاتی مراحل تجاریسازی را در مرکز رشد طی کنند.
وی یادآور شد: یکی از برنامههایی که مراحل مقدماتی آن انجامشده برگزاری «رویداد کارنو» است که با همکاری هلدینگ صیدکو و شتابدهنده صفاتک انجام میشود. در این رویداد بسته به سطح فناوری و آمادگی بازار، طرحهای ارائهشده پس از داوری، مورد حمایت شتابدهنده، مراکز رشد و یا هلدینگ قرار خواهند گرفت تا مسیر تبدیل ایده به ارزش و ایجاد کسب و کار جدید را تسهیل کند، این رویداد همزمان با هفته جهانی کارآفرینی و بهتازگی فعالیت خود را آغاز کرده است.