عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد عنوان کرد؛بررسی شبیه‌سازی تأثیر رفتارهای انسانی در انتقال ویروس کرونا
مطلب ویژه

06 فروردين 1399

عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد از بررسی شبیه‌سازی تأثیر رفتارهای انسانی در احتمال همه‌گیری ابتلا به ویروس کرونا و مرگ و میر افراد در پژوهش خود خبر داد.

 

به گزارش روابط عمومی واحدنجف آباددکترهادی شیرویه‌زاد از بررسی شبیه‌سازی در رفتارهای انسانی در احتمال همه‌گیری ابتلا به ویروس کرونا و مرگ‌ومیر افراد در پژوهش خود خبر داد.

وی با اشاره به شبیه‌سازی رفتار این همه‌گیری در تحقیقات انجام شده گفت: «با ملاک قرار دادن تعداد مرگ‌ومیرهای تأیید شده ناشی از ویروس کرونا (که احتمالاً به دلیل عدم امکان تشخیص همه موارد بیماری کوچک‌تر از تعداد واقعی است)، نتایج حاکی از آن است که تعداد مبتلایان به این بیماری در فروردین به بیش از ۲۶ هزار نفر خواهد رسید.»

عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد افزود: «اگر حدود ۲۵ درصد افراد مبتلا نیاز به مراقبت‌های ویژه بیمارستانی (آی‌سی‌یو) داشته باشند به ۶ هزار و ۵۰۰ تخت نیاز خواهد بود که با توجه به وجود حدود ۵ هزار تخت آی‌سی‌یو در کشور به صورت آزاد، این امر می‌تواند نتایج فاجعه‌باری داشته باشد، چراکه تعداد افراد غیرمبتلا به ویروس کرونا که نیاز به خدمات آی‌سی‌یو دارند اما به دلیل عدم امکانات فوت خواهند شد، زیاد می‌شود.»

دکترشیرویه‌زاد متذکر شد: «درصورتی که اگر هر ایرانی در طول روز یک نفر کمتر را ملاقات و بهداشت فردی را رعایت کند، تعداد مبتلایان در فروردین به حدود ۲۰ هزار نفر کاهش خواهد یافت و در این صورت به ۵ هزار تخت آی‌سی‌یو نیاز خواهد بود که به اندازه تخت‌های موجود است.»

سیر نزولی همه‌گیری کرونا در چه شرایطی آغاز می‌شود؟

وی یادآور شد: «با رعایت نکردن بهداشت، تعداد مبتلایان در این ماه می‌تواند از ۳۳ هزار و ۵۰۰ نفر بیشتر باشد. در این صورت فاجعه بزرگی رخ خواهد داد و این خطر وجود دارد که با فرسوده شدن سیستم بهداشت و درمان، این سیستم به کلی از کار بیفتد که در این صورت فاجعه بزرگ‌تری رخ می‌دهد.»

عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد توضیح داد: «مردم با بی‌توجهی به این موضوع مهم در تعطیلات نوروزی و مسافرت، دیدوبازدید و حضور در اماکن عمومی باعث تشدید این موضوع می‌شوند و آمار مبتلایان به کرونا به صورت تصاعدی بالا خواهد رفت.»

دکترشیرویه‌زاد با اشاره به استفاده از ایام تعطیلات نوروز برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس و جلوگیری از به وجود آمدن فاجعه گفت: «اگر افراد در حالت ایده‌آل قرنطینگی را رعایت نمایند و بهداشت را ارتقا دهند، تعداد مبتلایان در فروردین از ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر فراتر نخواهد رفت و سیر نزولی ابتلا آغاز خواهد شد.»

وی متذکر شد: «باید تا حد امکان در خانه بمانیم، ملاقات‌ها را کاهش دهیم و بهداشت را تا بالاترین حد ممکن رعایت کنیم. اگر روند همه‌گیری به همین شکل ادامه یابد، این بیماری تا اواخر اردبیهشت پایان خواهد یافت.»

ما از کوکی ها برای بهبود وب سایت استفاده می کنیم. برای مشاهده اطلاعات بیشتر مراجعه کنید به سیاست کوکی ها. من در سایت از کوکی ها استفاده می کنم. قبول کردن