گروه استانهای خبرگزاری آنا- حسین عقابی؛ جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۴۰۰به ایستگاه هشتم خود رسید و از آنجایی که حوزه علمی، پژوهشی و فناوری برای این دانشگاه از اهمیتی خاص و ویژه برخوردار بوده و تاکنون هفت دوره از این جشنواره به مناسبت هفته پژوهش و فناوری برگزار شده است، برگزاری هشتمین دوره به دلیل شرایط کرونایی کشور به تعویق افتاد و تصمیم گرفته شد هفتم اردیبهشت جاری بهصورت مجازی و حضوری محدود از برگزیدگان برگزار شود تا تداخلی با دوره نهم هم نداشته باشد.
در هشتمین جشنواره فرهیختگان ۲۲استان و ۳۹واحد دانشگاهی (استانهای تهران، اصفهان و آذربایجان شرقی با بیشترین برگزیده) حضور پیدا کردند که پراکندگی خوبی بین برگزیدگان صورت گرفت و ۷۲۰اثر به جشنواره ارسال شد؛ البته با حوزههای بررسیشده توسط سازمان مرکزی مانند مراکز تحقیقاتی، مراکز رشد، سراهای نوآوری، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، مدارس سما و... مجموع آثار و زیرساختها به حدود هزار و ۹۰۰رسید و از هفت پژوهشگر برتر و یک فناور برتر دعوت شد تا به نمایندگی از طرف دیگر برگزیدگان در مراسم اختتامیه و تجلیل حضور پیدا کنند.
جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان و مراسم تجلیل از برگزیدگان این جشنواره در دوره هشتم با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، اعضای هیئت رئیسه و مدیران دانشگاه عصر ۷اردیبهشت جاری بهصورت مجازی در سالن شهید مطهری سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد و با معرفی برگزیدگان برتر به کار خود پایان داد.
مریم مقیمیان عضو هیئت علمی گروه علوم پزشکی و رئیس مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد(و همکاران وی) از برگزیدگان جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی در سال جاری است که با تألیف کتابی با عنوان «اصول مهارتهای بالینی» عنوان برتر کتاب تألیفی برتر در حوزه علوم پزشکی جشنواره را کسب کرد.
مقیمیان سال گذشته موفق به کسب رتبه برتر حوزه مراکز تحقیقاتی هفتمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه علوم پزشکی شد.
مقیمیان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، مطابقت کتاب با سرفصل درسی پایه همه رشتههای علوم پزشکی، کارآمدی کتاب برای دانشجویان، استادان، دانشآموختگان همه رشتههای علوم پزشکی، نشر دانشگاهی با آرم و نام دانشگاه و آدرس سازمانی دانشگاهی مؤلفان و رعایت قوانین نشر دانشگاه آزاد اسلامی، تجدید چاپ کتاب به دلیل پرفروش بودن و ویرایش مجدد بر اساس منابع جدید حوزه علوم پزشکی را از شاخصهای مورد نظر جشنواره فرهیختگان برای انتخاب پژوهشگر برتر در حوزه کتاب برشمرد.
وی با بیان جزئیاتی از محورها، فصلها و مشخصات و محتوای کتاب برگزیده جشنواره گفت: کتاب اصول مهارتهای بالینی در ۶۵۰صفحه در قطع وزیری و ۲۰فصل با محور آموزش مهارتهای بالینی رویههای پایه و ضروری کارشناسان و متخصصان حوزه علوم پزشکی تألیف شده است.
موانع پیش روی پژوهشگران
پژوهشگر برتر جشنواره هشتم فرهیختگان موانع انجام فعالیتهای پژوهشی در کشور را عوامل فردی ازجمله نداشتن انگیزه و تخصص کافی افراد و نیز عوامل اجتماعی فرهنگی مانند اهمیت کمتر به جایگاه پژوهش در مقایسه با آموزش در دانشگاهها و استفاده نکردن از نتایج پژوهشها نام برد.
جزوهخوانی جایگاه کتاب را با افول مواجه کرده است
وی با بیان اینکه کتاب درسی سازنده بنیان علمی رشته است و نباید جایگاه آن تضعیف شود، اظهار کرد: رویآوری دانشجویان به جزوهخوانی جایگاه کتاب را اندکی با افول مواجه کرده است. تألیف کتاب، راههای علمی و اصولی دارد و اگر این اصول رعایت نشود، باعث هدررفتن نیروی انسانی و مادی میشود.
مقیمیان در پاسخ به این پرسش که آیا در عرصه پژوهش جایگاه خوبی در سطح بینالمللی و منطقهای به دست آوردهایم؟ به آنا گفت: رتبهبندیهای بینالمللی حاکی از آن است جایگاه کشور در عرصه پژوهش نیاز به تلاش بیشتر دارد. این در حالی است که محققان بهویژه در حوزه علوم پزشکی کشور توانمندیهای قابل توجهی دارند که با اصلاح سیاستگذاریها در نظام سلامت میتواند به مرحله ظهور برسد.
توصیههایی به جوانان، دانشجویان و پژوهشگران حوزه کتاب
عضو هیئت علمی گروه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد در توصیهای به دانشجویان بیان کرد: برای ارتقای سطح تفکر انتقادی که لازمه زندگی و کار در قرن حاضر بوده در حوزههای تحصیلی خود حتماً کتب پایه و تخصصی جدید مطالعه کنید. به پژوهشگران نیز توصیه میشود تألیف کتاب را ساده نپندارند و زمانی دست به قلم نگارش ببرند که در آن زمینه صاحبنظر شده باشند و تألیفات حاصل تجارب و تخصص آموزشی و پژوهشی آنها باشد تا برای خواننده قابل فهم و درک شود.
به گزارش آنا، در جشنواره هشتم فرهیختگان از امیررضا نقش رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد به عنوان واحد دانشگاهی ویژه برتر،الهام ناظمی(مرکز تحقیقاتی برتر)، پیام سرائیان(طرح پژوهشی بروندانشگاهی برتر)، مریم مقیمیان و همکاران (کتاب (تألیف) برتر گروه علوم پزشکی )، رحمتالله شریعتی(کتاب(ترجمه)برتر گروه علوم انسانی)، حسین پورقاسم (ثبت دو اختراع بینالمللی برتر)، علیرضا مردانی و همکاران(اختراع بینالمللی برتر) و علیرضا مردانی (پایاننامه کارشناسی ارشد برتر) تجلیل شد.