در دانشگاه آزاد نجف‌آباد؛ همایش ملی «از حکمت اسلامی تا حکمرانی حکمی» برگزار می‌شود/ رویکرد اجتماعی در حوزه حکمرانی بر اساس حکمت اسلامی
مطلب ویژه

12 تیر 1401

رئیس دانشکده حقوق، الهیات و معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد از برگزاری همایش ملی «از حکمت اسلامی تا حکمرانی حکمی» با رویکرد اجتماعی در حوزه حکمرانی بر اساس حکمت اسلامی خبر داد.

حجت‌الاسلام مسعود راعی در گفت‌وگو با روابط عمومی واحدنجف‌آباد از برگزاری همایش ملی «از حکمت اسلامی تا حکمرانی حکمی» آبان ۱۴۰۱ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد خبر داد و اظهار کرد: این همایش ملی ضرورت رویکرد اجتماعی در حوزه حکمرانی بر اساس حکمت اسلامی را مورد توجه قرار می‌دهد. آنچه سؤال بنیادین این ساحت علمی را به خود اختصاص داده چگونگی اداره جامعه در پرتو حکمرانی حکمی بر مبنای حکمت اسلامی است.

وی منظور از حکمی‌سازی، به‌روزرسانی، بومی‌سازی و کارآمدی را توجه به فرهنگ، آداب، رسوم، سنت‌ها و هنجارهای جامعه ایرانی اسلامی دانست و افزود: حکمت اسلامی بر اساس بومی‌سازی، به‌روزرسانی و کارآمدی ساحت‌های علمی مختلف به‌ویژه علوم انسانی بنا می‌شود که این نگاه، تعالی بخشی به جایگاه علوم انسانی را نیز به دنبال دارد و بستر مناسبی برای بومی‌سازی علوم و تحقق تمدن اسلامی را رقم می‌زند؛ بنابراین می‌تواند به‌عنوان مبنای مستحکمی برای تشکیل تحقق حکمرانی حکمی باشد. از آنجا که حوزه علوم انسانی نسبتاً گسترده و فراگیر بوده و شامل مواردی مانند حقوق، فقه، اقتصاد، مدیریت، علوم سیاسی و... است، این همایش با دیدگاه بهره‌مندی از ظرفیت‌های هرکدام از این ساحت‌ها برگزار می‌شود.

حجت الاسلام راعی 44f74

دبیر علمی همایش ملی از حکمت اسلامی تا حکمرانی حکمی گفت: به‌طور مشخص این‌گونه می‌توان بحث را مطرح کرد که علم حقوق در پرتو حکمت اسلامی کدامین مدل از حکمرانی را فراروی جامعه بشری قرار می‌دهد. از این‌رو نگاه این همایش آن است تا از ظرفیت‌های هر کدام از این علوم در ارتباط با حکمرانی حکمی بهره‌مند شود. ازآنجا که جامعه اسلامی ایران در پرتو منویات و فرمایش مقام معظم رهبری رویکردی تمدنی را مدنظر قرار داده و از آنجا که پایه‌های اساسی این تمدن در فقه تعبیه شده و مطابق اصل چهار قانون اساسی همه قوانین و مقررات در جمهوری اسلامی ایران باید مطابق با موازین اسلامی تنظیم شود، ضروری است که این موارد، مورد مداقه و تحقیق قرار گیرد.

راعی استفاده از ظرفیت‌های علوم انسانی در راستای رسیدن به جامعه‌ای اسلامی با رویکرد تمدنی، استفاده از ظرفیت‌های کشوری، دانشگاهی و حوزوی به‌منظور بهره‌مندی از افکار، اندیشه‌ها، آورده‌ها و نوآوری‌های این حوزه در راستای ارائه آورده‌های علمی بهتر و بیشتر به جامعه اسلامی و بسترسازی‌های لازم، تحقیق و مطالعات بیشتر در ارتباط با تجربیات موجود در حوزه علوم انسانی به‌منظور تحقق حکمرانی حکمی مطلوب را اهداف برگزاری این همایش عنوان کرد.

ما از کوکی ها برای بهبود وب سایت استفاده می کنیم. برای مشاهده اطلاعات بیشتر مراجعه کنید به سیاست کوکی ها. من در سایت از کوکی ها استفاده می کنم. قبول کردن