برترین‌های نهمین جشنواره فرهیختگان(۱۷)/ در مقاله‌ای علمی بررسی شد؛ مجموعه فازی حجمی و کاربرد آن در بهینه‌سازی
مطلب ویژه

07 تیر 1401

برگزیده نهمین جشنواره فرهیختگان درباره مقاله برتر این جشنواره با عنوان «مجموعه فازی حجمی و کاربرد آن در مسائل بهینه‌سازی» توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش روابط عمومی واحدنجف آباد، مقاله دکترمحمدحسین آرمان عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد با عنوان «مجموعه فازی حجمی و کاربرد آن در مسائل بهینه‌سازی» بین برترین‌های نهمین جشنواره فرهیختگان در گروه علوم انسانی قرار گرفت و در بخش مقاله برتر از وی تجلیل شد.

دکترآرمان در تشریح جزئیاتی از مقاله ارائه شده در نهمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مجموعه‌های فازی برای نخستین‌بار، سال ۱۹۶۵ ارائه و بعد از آن به عنوان مجموعه‌های فازی نوع ۱ شناخته شد و سپس مجموعه‌های فازی دیگری توسعه یافتند که از آن جمله می‌توان مجموعه‌های فازی نوع ۲، شهودی، مردد و نوتروسوفیک را ذکر کرد.

وی یادآورشد: تمام این مجموعه‌های فازی برای متغیرهایی توسعه یافته‌اند که دارای یک بُعد هستند، متغیرهایی مانند سن، قد یا وزن؛ اما در دنیای واقعی برخی از متغیرها دارای دو بُعد هستند، مانند مکان یک نقطه که دارای طول و عرض جغرافیایی است و در این حالت درجه عضویت هر نقطه در یک مجموعه فازی با درنظرگرفتن همزمان هر دو بُعد به دست می‌آید.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد متذکر شد: در این مقاله، مجموعه فازی کلاسیک برای متغیرهای دوبُعدی توسعه یافته و آن را مجموعه فازی حجمی نامگذاری کردیم و علت این نامگذاری آن است که هر نقطه دوبُعدی به همراه درجه عضویت متناظر آن یک نقطه متناظر را در یک فضای سه‌بُعدی شکل می‌دهد.

دکترآرمان متذکر شد: در این تحقیق نوع خاصی از مجموعه فازی حجمی ارائه می‌شود که در آن فقط یک نقطه ایده‌آل با بیشترین درجه عضویت وجود دارد و درجات عضویت سایر نقاط با فاصله آنها از این نقطه ایده‌آل رابطه معکوس دارد.

وی یادآور شد: در این مقاله سه نوع مجموعه فازی حجمی براساس فاصله اقلیدسی، منهتن و چبیشف ارائه شده و تابع عضویت استخراج شده براساس فاصله اقلیدسی می‌تواند به صورت یک شکل حجمی متعارف، مانند مخروط باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد تأکید کرد: اما توابع عضویتی که بر مبنای سایر فاصله‌ها استخراج می‌شوند، معمولاً دارای اشکال حجمی غیرمتعارف هستند، این تحقیق کاربرد مجموعه فازی حجمی را نیز در مسائل بهینه‌سازی نشان می‌دهد و برای این منظور این تحقیق سه مسئله بهینه‌سازی مکان‌یابی را ارائه می‌کند که براساس سه نوع مختلف از توابع عضویت حجمی بنا نهاده شده‌اند.

به گزارش روابط عمومی واحد نجف آباد، نهمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان همزمان با اختتامیه نمایشگاه رویداد ملی «عصر امید» با معرفی و تجلیل از برگزیدگان جشنواره با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، معاونان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی و... به کار خود پایان داد.

ما از کوکی ها برای بهبود وب سایت استفاده می کنیم. برای مشاهده اطلاعات بیشتر مراجعه کنید به سیاست کوکی ها. من در سایت از کوکی ها استفاده می کنم. قبول کردن